El càmbium, és el teixit de l'arbre que es troba entre la fusta i l'escorça. És la part responsable del creixement de l'arbre cada temporada.

El càmbium generarà una capa de creixement cap a dins de l'arbre: un nou anell que li permetrà guanyar amplària i altura cada any. El cámbium també desenvoluparà una capa de creixement cap a fora perquè l'arbre pugui seguir transportant els nutrients i l'aigua en forma de saba cap a les arrels.

El càmbium genera vida, creixement i noves cèl·lules per al bon desenvolupament de l'arbre. Des de les arrels fins a les branques més tendres.

Els inicis:
Quan Arimunani va néixer, va sorgir d'un embrió de necessitats, il·lusions i passió. Per a aquella primera etapa del projecte, es va buscar un entorn acollidor i amorós ja existent amb el qual engegar-se.

I va engegar. I ara acompanya cada any a nins i nines en el seu creixement feliç. I ja és una Comunitat de gent que creu en un futur millor. Més col·laboratiu, més empàtic, més respectuós amb l'entorn. Menys competitiu.

El canvi:
A Arimunani, ha arribat la temporada del càmbium.
Per què? Per seguir creixent cap a fora, continuar creant llaços i connexions amb altres persones, i alhora permetre que les seves arrels segueixin ben alimentades: que no els falti mai aquesta il·lusió, respecte i passió per l'ensenyament dels inicis.

El projecte del nou Arimunani, és ambiciós, però també humil.

- Ambiciós perquè serà una construcció pionera que marcarà un abans i un després en el plantejament de les escoles del futur. Serà un projecte energèticament autosuficient, fet amb materials naturals, que no generi residus que no puguin reciclar-se, i que aprofiti els cicles estacionals per generar temperatures agradables a l'edifici, patis i zones exteriors durant tot l'any.

- Humil perquè un dels seus fonaments, dels seus anells centrals, és el profund respecte cap a la naturalesa, el planeta i els seus ritmes. És important que la construcció s'adapti a l'entorn, i no a l'inrevés.

És un projecte que creix amb la voluntat de ser bo, net i just.

I també global:

La força d’Arimunani està basada en les seves sinergies i col·laboracions. La generació d'aquest nou anell de creixement estarà protagonitzada per l'equip docent, els infants, els papàs i mamàs voluntaris, altres entitats col·laboradores, així com investigadors, científics, la comunitat universitària, etc. Tots ells aportaran alguna cosa i seran creadors d'aquesta escola viva.

Al llarg del desenvolupament del projecte, s'anirà documentant i detallant en aquesta plataforma, l'evolució d'aquest nou Arimunani.

El càmbium està en marxa.

2 thoughts on “CÀMBIUM: UN NOU ANELL PER ARIMUNANI.”

Deixa'ns un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *