COMENÇA UNA ALTRA ETAPA: LA CONSTRUCCIÓ DEL NOU ARIMUNANI.

El passat 9 d’abril es va tancar una primera etapa de Arimunani. D’una banda, va ser el primer dia d’escola en la nova ubicació i, d’altra banda es va signar l’Autorització de Centre Escolar per part de la Conselleria d’Educació.

Quins han estat els avanços durant aquest mes d’abril?

1.- S’està redactant el projecte d’arquitectura que permetrà construir en l’estiu de 2019 la primera fase del nou edifici. Actualment estem tancant la superfície i el nombre d’aules que albergarà aquesta primera construcció.

2.- En paral·lel s’està calculant junt amb una Enginyeria, el comportament de l’edifici a l’estiu i l’hivern per saber amb exactitud si necessita una aportació energètica. Aquests estudis ajudaran a millorar la solució arquitectònica de l’edifici per reduir la despesa energètica i acostar-nos a un consum gairebé nul. L’edifici està pensat perquè sigui autosuficient energèticament, la qual cosa afavorirà un estalvi en l’equip de climatització i calefacció, així com el consum mensual d’energia.

3.- S’està treballant conjuntament amb la Universitat de les Illes Balears en un projecte per presentar-ho a la subvenció LIFE 2018, convocada per la Unió Europea. Aquesta convocatòria subvenciona aquells projectes innovadors que es converteixin en projectes pilot per adaptar les nostres ciutats al canvi climàtic, així com uns altres que fomentin la seva mitigació.

La proposta consisteix en demostrar com evitar els incendis dels boscos i alhora construir edificis en fusta. Per evitar els incendis, com la seva propagació, és necessari fer una bona gestió dels boscos. Aquesta gestió es pot realitzar mitjançant la substitució d’arbres seleccionats. Cada arbre talat se substitueix pel seu equivalent en superfície per arbres petits (1 arbre talat = 10 arbres petits). D’una banda aquesta gestió afavoreix que el bosc estigui sanejat, i per un altre un augment d’absorció de CO2 a partir de la plantació de nous arbres. Els arbres talats són un excedent que es converteix en material de construcció.

La fusta d’aquests arbres manté segrestat CO2 mentre que aquesta no es cremi. Així que a més d’absorbir CO2, mantenim segrestat el CO2 absorbit dels arbres talats. D’altra banda si construïm els edificis amb fusta reduïm CO2 en la construcció i reduïm significativament els residus d’obra.

En resum, el nou edifici Arimunani és un prototip que realitza una triple mitigació del canvi climàtic: Redueix, Absorbeix i Segresta CO2 (RAS), a més ajuda a desenvolupar l’economia verda mitjançant la gestió dels boscos, fent aquests productius sense alterar la seva biodiversitat.

En els propers mesos us anirem informant sobre com avancen cadascun d’aquests punts i aportant breus comentaris sobre les solucions adoptades.

Deixa'ns un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *